Property Solution Group

2024.feb.26.
Írta: Property Solution Group Szólj hozzá!

Túlzásba vitt élvezet: hogyan vess véget a dopaminfüggésnek?

Legyen cukor, a közösségi média, vagy káros szenvedélyek, az agyunk válasza nagyon hasonló: egy jó érzéseket adó neurohatást vált ki, amit dopaminnak neveznek. Ez adja számunkra az élményeket és motivációt. Azonban ha túl sok van belőle, akkor olyannyira felborul bennünk az egyensúly, hogy könnyedén szélsőségekbe esünk, ami pedig nemhogy élvezetet nem ad, de egyenesen padlóra küld bennünket. Az ördögi körnek viszont megálljt lehet szabni. El is mondjuk, hogyan. 

male-2013929_1280.jpg

Tovább

A hét legnagyobb hiba, amit elkövethetsz karácsonykor

A karácsony a szeretet ünnepe, a meghitt családi pillanatoké, amelyet könnyedén be tud árnyékolni a készülődéskor, vagy a szentestén elkövetett hibák sorozata. Ezeket elkerülendő, felsoroltunk néhányat - mit ne tegyél semmiképpen sem karácsonykor. 

Tovább

Néhány apró ötlet, amivel karácsonyi hangulatot teremthetsz az otthonodban

El sem hiszi az ember, de máris eltelt egy újabb év, egy hónap és megint itt a karácsony. A plázákban, rádiókban felcsendülnek a klasszikus ünnepi slágerek, és az otthonokban is elindul a készülődés az év végére. Ehhez gyűjtöttünk néhány ötletet, amivel hangulatosabbá tehetjük a lakásunkat.

family-opens-branches-in-advent-calendar.jpeg

Tovább

Tényleg rákkeltő az Iphone-unk?

Napok óta dúl a vita arról, hogy valóban fokozott rákkockázatot jelent-e az iPhone, miután a 12-es modellel kapcsolatban Franciaországban viszonylag komoly figyelmeztetést adtak ki. Megpróbáltunk utánajárni, hogy mekkora a valós veszély, kell-e aggódniuk azoknak, akiknek szintén ilyen készülék van e cikk olvasása közben is a kezükben. 

iphone-410324.jpg

Tovább

Méltatlanul elfeledetett szépirodalom: ezeket olvassák nyáron a világ leghíresebb emberei

Legyen szó dúsgazdag vállalkozókról, sikeres sztársportolókról, vagy kreatív művészekről - számos világhírű ember számolt be arról, hogy a karrierjében milyen fontos szerepet töltött be egy-egy könyv, amit elolvasott. Sokan klasszikus műveket emelnek ki, mint életük múzsáját - ami kiváló inspiráció lehet számunkra is így nyáron, amikor talán több időnk van belelapozni a világirodalom nagyjaiba. 

Tovább

Dílerek elől menekültek, lezuhantak repülővel, majd 40 napot éltek túl az Amazonas mélyén Kolumbia csodagyerekei

Egészen elképesztő módon menekült meg az a négy gyermek, akik az Amazonas dzsungelének legsűrűbb és legismeretlenebb része felett zuhantak le édesanyjukkal együtt egy kis repülőgéppel. Negyven napig bolyongtak a testvérek, mire a mentőalakulatok rájuk találtak, legkisebbjük alig múlt 11 hónapos. A kolumbiai csoda története valóságos gyógyír a válságokkal terhelt világunkban.

1686634459-temp-ejjkmb_cover_1x.jpeg

Tovább
süti beállítások módosítása