Kettétört spagetti, fellibbent skótszoknya - focilázban ég Európa

Habár a valóban fontos dolgok a gyepen történnek, jócskán akad izgalmas történés a lelátókon és a stadionokon kívül is az éppen most zajló németországi Európa-bajnokságon. Ezekből válogattunk néhány humorosabb történést.

Ádám Martinból sztárt csinálnak

Habár hazánk egy keserves 3-1-es vereséget szenvedett Svájc ellen, és az összecsapáson Ádám Martin egy szűk 20 percre került csak pályára - mégis ő lett a közösségi oldalak sztárja, mindössze a megjelenésével. A Dél-Koreában focizó 191 centis támadó ugyanis nem igazán az a tipikus futballalkat, és ezt a felhasználók is rendre észreveszik.

A kommentelők azonnal ihletet kaptak a látottak után: valaki azt írta, hogy "nem tűnik éhesnek (hungry - ami hasonlít a Hungary, Magyarország angol szóra)". Mások azt írták, hogy lehet, hogy sportágat tévesztett, de egyesek a magyar Wayne Rooneyt látják benne.

Olasz szurkolók előtt törtek ketté egy marék spagettit

Az utcákon elképesztő hangulatot teremtenek a különböző nemzetek szurkolótáborai, amelyek időnként a mérkőzések előtt még egymással is találkoznak. Az albánok például szombat este az olaszok ellen mérkőztek meg a dortmundi stadionban és persze azon kívül is. Néhány albán szurkoló úgy próbált meg hatni a kék mezes riválisokra, hogy az orruk előtt tört ketté egy marék spagettit. 

Az esetnek szerencsére nem lett kenyértörés a vége, sőt - néhány olasz még be is csatlakozott az ellenfelek hagyományos albán körtáncába is. Hogy mindennek köze van-e ahhoz, hogy Albánia minden idők leggyorsabb Eb-gólját (22 mp) szerezte ezután Olaszország ellen, azt nem tudjuk.

Yamal 16 évesen és én 16 évesen

Körbejár az internetes oldalakon az a hír is, hogy a spanyol támadó, Lamine Yamal az első 16 éves játékos, aki részt vesz és pályára lép Európa-bajnokságon. A Barcelona tinédzser sztárja már 8 mérkőzésen szerepelt, pedig még mindig nincs 17 éves. Horvátországot a válogatott 3 góllal verte. 

A fiatal korával kapcsolatban el is kezdődött a mémgyártás - az összehasonlítás, hogy az internetes felhasználók hova jutnak el 16 évesen (a legtöbben csak a tévék elé, vagy a playstationhöz), míg Yamal pedig az Európa-bajnokságra. Sok sikert neki!

 Skótszoknyák mindenütt

Meglehetősen sok mém született arról is, hogy a házigazda németek irgalmatlan tempóban kezdtek gólgyártásba Skócia ellen, ám itt nagy kárörömre nem vetemednénk, tekintve - hogy még a magyar válogatottnak is helyt kell állnia ellenük. Ami viszont Németországban felettébb szokatlan látvány, (illetve már egyre kevésbé) az a rengeteg szoknyában kiabáló skót férfi. 

Született egy ikonikus Reuters kép is arról, ahogyan egy német rendőrnő megrökönyödik egy felszabadultabb skót drukker láttán, de volt élő közvetítés arról is, hogy egy ilyen szoknyát fellibbentenek az utcán, ám fehérnemű híján ennek a felvételnek a beágyazásától eltekintenénk.

Hogy lehet a fondü jobb mint a gulyás? 

Egy svájci drukker a lelátón ezt merte állítani. Végülis jobb, mint spagettit kettétörni. Úgy látszik ez az Eb most a nemzetek gasztroháborúja is egyben. Persze itt szeretnénk leszögezni, hogy 1-3 ide vagy oda, a magyar gulyás a legjobb. 

 S még mennyi izgalom vár ránk a következő hetekben! Kitartást kívánunk minden feleségnek, barátnőnek, családtagnak, akiknek nélkülözniük kell a férfiakat.