Néhány apró ötlet, amivel karácsonyi hangulatot teremthetsz az otthonodban

El sem hiszi az ember, de máris eltelt egy újabb év, egy hónap és megint itt a karácsony. A plázákban, rádiókban felcsendülnek a klasszikus ünnepi slágerek, és az otthonokban is elindul a készülődés az év végére. Ehhez gyűjtöttünk néhány ötletet, amivel hangulatosabbá tehetjük a lakásunkat.

family-opens-branches-in-advent-calendar.jpeg

A legtöbb ember számára az év egyik legboldogabb időszaka a karácsony: a pihenés, a család, az ajándékozás, a szeretet ünnepe. Ma már tradíciók sora alakult köré, hogy ne csak egy-két nap legyen emlékezetes számunkra, hanem az egész adventi időszak.

Új színek a lakásba

Az ember nem gondolná, hogy néhány új huzattal, textillel mennyire újjá tudja varázsolni az otthonát. Legyen szó néhány új függönyről, egy-két párnáról, egy ünnepi terítőről, vagy takaróhuzatról - egy kis kreativitással, az otthonunk összes helységéből visszaköszönhet a karácsonyi hangulat.

Itt nem feltétlenül az a cél, hogy rénszarvasok ugrándozzanak a lakás minden sarkából, mosolygó télapókkal egyetemben - egy-egy vörös, fenyőzöld, vagy arany-ezüst szövet tökéletesen megfelel a célra.

Karácsonyi fények

A téli időszakban nagyon lehangoló tud lenni, hogy egyre hosszabbak az éjszakák, sokszor az ember sötétben indul munkába és sötétben is ér haza. A depressziós légkört viszont jól tudja ellensúlyozni, ha gondoskodunk a megfelelő világításról.

Elő lehet venni a fényfüzéreket, és felhelyezni a lakás egy-egy pontján, ahogyan a különféle gyertyákkal nem csak fényt lehet hozni a sötét hétköznapokba, de előidézhetjük a karácsony csodás illatait is.

Mézeskalázs illata lengi be az otthont

Ha már illatok, a mesterséges illatozáshoz képest még jobb, ha valódi fenyő, vagy sütemény-illat terjeng a szobákban. Egy-egy fenyődíszítés is szinte észrevétlenül teremt ünnepi hangulatot, ahogyan a közös családi sütögetés is nagyszerű élményt jelent.

A mézeskalácsozást azért is érdemes karácsony elé időzíteni, hogy az elkészült műremekekben még az ünnepi időszak előtt is gyönyörködhessünk.

images.jpeg

Koszorúk az ajtókon, asztalokon

Ma már nagy hagyománya van az adventi koszorú házi elkészítésének. Lehet kifejezetten a karácsony előtti heteket szimbolizáló gyertyákkal készíteni, de lehet egyszerű ajtódíszként is elkészíteni.

A házi barkácsolásnak rengeteg formája van: az egészen bátrak még saját Betlehemet is kreálnak maguknak a koszorúk mellé, a lehetőségek tárháza végtelen.

Karácsonyi zenék, filmek

Habár sokaknak már elege van a különféle karácsonyi slágerekből, kis kutatással meg lehet találni nem azokat az unalomig ismételt zenéket, amelyek meg tudják teremteni az otthonunkban a karácsonyi hangulatot.

Ugyanígy a karácsonyi filmeket is be lehet időzíteni a decemberi hétvégékre.

 

Mindenkinek kellemes és vidám ünnepi készülődést kívánunk!