Szürreális drónfotók: Meghajlította a világot a fotószseni

Aydın Büyüktaş fényképein egészen különleges csapdába esnek a szereplők. Hol a tehenek a Texas-i síkságon, hol a kaktuszok a mexikói határon. Zseniális ötvözése a drónfotózásnak és a Photoshopnak.

opumo-magazine-banner-2.jpg

A török fotográfus egészen különleges perspektívából készített fotókat szerkeszt össze a Photoshop segítve, melynek eredménye egy Eredet-féle térhajlítás.

farm_with_bales-copy.jpg

Büyüktaş egy drónt, 3D-s renderelést és Photoshopot használ, hogy megalkossa a rendkívül eredeti elképzeléseit. A trükköt két évvel ezelőtt próbálta ki előszöt Isztambulban, azóta beutazza a világot, hogy megfelelő környezetet találjon.

bnsf_yard-copy.jpg

Ezúttal Amerika délnyugati részére utazott. "Ez a terület menyország a fotósok számára" - fogalmazott.

quarry-copy.jpg

Büyüktaş elsősorban a végtelen autópályákat, elhagyatott területeket és kihalt gyárterületeket kedveli. Mielőtt az Egyesült Államokba utazott volna, két hónapon keresztül böngészte a Google Maps-et, hogy rátaláljon a tökéletes területekre.

junkyard-copy.jpg

Houstonba érve bérelt egy dzsipet és nekifogott a körútnak, 12 ezer mérföldet utazott 5 államon keresztül. "300 ezer mérföldet utaztam Törökországban, de ennyi kihalt területet még sosem láttam."

bridge-copy.jpg

Büyüktaş azt nem árulta el, hogy pontosan mennyi fotóra van szüksége minden kép elkészítéséhez, de azt elmondta, órákat tölt a Photoshop előtt. Általában két drónnal dolgozik, az eredmény pedig egészen bámulatos.

cemetery-copy.jpg

Forrás: WIRED

Ha irodát keresel Budapesten, itt keresd!

Címkék: fotó, iroda, irodaház, drón