Nem hiszel a szemednek: Bámulatos képeken az álomvilág

Hüseyin Sahin egy török származású grafikus művész, akit sokan csak úgy emlegetnek: az álomfogó.

4-1170x500.jpg

Sahin a fotográfiák, illusztrációk és a photoshop segítségével a képzeletének és álmainak szürreális képeit teszi láthatóvá. Ezeket a lenyűgöző munkákat aztán feltölti az Instagramra, ahol már több, mint 87 ezer ember követi munkásságát.

gif2.gif

A CNN interjút készített a művésszel:

Mikor kezdték el először kísérletezni a fotómanipulációval?

Máshogy kell nézni és szemlélni a dolgokat annak, aki a hirdetőiparban dolgozik. Szóval elkezdtem felcserélni az objektumokat és a helyeket a képzeletemben és ezt a szokatlan valóságot aztán képbe öntöttem.

10_1_1.jpg

Hogyan készül el egy ilyen kép? Mi a folyamata?

Először vázlatot készítek az ötletről, aztán gondolkozom rajta egy ideig. A szerkesztés során aztán izgalomba jövök, és lázasan jegyzetelek minden apró részletről. Játszok a fényekkel és a színekkel, így készül el a végső kompozíció. Változó, hogy ez mennyi időt vesz igénybe. Van, amikor három órát, van amikor három napot.

gif1.gif

Mi a legnagyobb kihívás?

A legnehezebb azt eldönteni, hogy mi legyen a koncepció. Hogyan ábrázoljam azt, amit át akarok adni. A tényleges szerkesztés már nem olyan nehéz, mint aminek látszik.

Meg akarom jeleníteni azt a világot, ami a fejemben és a képzeletemben már létezik.

3_1.jpgHonnan szerzed az inspirációt?

A kiindulási pont a természet és maga az élet. Aztán felteszem a fejemben sorozatosan a "Mi lenne ha" kérdéseket. Így ötletelek az álmaimból építkezve.

1_1.jpgMelyik más művész volt nagy hatással rád?

Salvador Dalí rendkívül különleges művész. Akkor kezdtem el rajongani érte, amikor elmondta az a technikát, ahogyan dolgozott. Ő is az álmaiból merítkezett sokszor.

17_1.jpgHogyan fogadták a képeidet a közösségi oldalakon?

Nagyon jó visszajelzéseket kaptam. A világ minden tájáról kapok érdekes kommenteket és üzeneteket. Örülök annak, hogy különböző emberekből mennyire hasonló érzéseket váltanak ki ezek a képek.

4_1.jpgMelyik a kedvenc képed és miért?

A kedvencem az a kép, amelyiken a hableány tornyának történetét ábrázolom. Ez nagy befolyással volt rám, nagyon intenzív érzéseket váltott ki belőlem. Néhány követőem elmondta, elsírta magát a képet látva.

2_1.jpgMikor döntesz úgy, hogy készen van egy mű?

Ha a vizuális megjelenés egyezik a képzeletemben levő képpel. A színek, a fények és a részletek. Amikor összevetem és egyezik akkor mondom: Oké, ez az.

 

Forrás: CNN

Ha irodát keres, keresse itt