Hógolyózás nyáron, vízalatti fitness-terem: így épül "Európa Szíve" Dubajban

Csak úgy nőnek ki a szigetek Dubaj tengerpartján szinte a semmiből, de ezt az Egyesült Arab Emírségek modern nagyvárosától már megszokhattuk. Ami talán egy fokkal közelebb hozza az 5 milliárd dolláros megaprojektet a szívünkhöz az az, hogy a beruházást "Európa Szívének" keresztelték. 

http_cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_201130184707-heart-of-europe-construction-aerial-2-1.jpg

A munkálatok már közel két évtizede (!) tartanak, de most kezd egészen szép formát ölteni a gigantikus kezdeményezés. A tervezők azt remélik, hogy a koronavírus válságából felocsúdó Európa számára ez a projekt szimbolikus üzenettel is bír majd. S nem utolsó sorban rengeteg turistát is hoz a "konyhára". 

A mintegy 300 mesterségesen kialakított szigetre egy négykilóméteres hajóúttal lehet eljutni. Ezen nem kevesebb, mint 15 luxushotel, valamint nyaralók és milliárdos kúriák épülnek, a tervek szerint az első átadások hamarosan meg is történnek,

az utolsó szöget pedig várhatóan 2023 végén ütik be.

A tervezők összesen 6 tematikus szigetcsoportot különítettek el "Európa Szívében", köztük Svédországot, Németországot, Svájcot, Velencét, a Cote d'Azure-t és egy vegyeset. 

A svéd szigeteken például azzal a szürrealitással szembesülhet majd a gyanútlan látogató, hogy

a tikkasztó arab hőségben, akár még hógolyózhat is.

A szigeten ugyanis a viking hajók, paloták, wellness-központok mellett épül például hószoba is, mesterségesen előállított hóval. 

 http_cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_201130181127-cote-dazur-outdoors-swimming-pool-and-facade-render-1.jpg

A németek szigetein a Bauhaus által inspirált futurisztikus apartmanok kolóniája fogadja az európai és egyéb turistákat. A Velence néven futó tematikumban pedig megnyílik a világ első vízalatti fürdője és fitness-terme. 

Külön exkluzív kiszolgálást kapnak a friss házasok is a Mézes-hetek szigetein, ahol kifejezetten számukra alakítottak ki tengerparti üdülőt. 

http_cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_201130180923-the-floating-seahorse-upper-deck-with-city-view-digital.jpg

További részleteket a projekt hivatalos oldalán olvashat, ahol szabadon böngészhet a látványtervek között is.