Pár hónap és Trump berobbantja saját közösségi oldalát

Alaposan felforgathatja a közösségi oldalak viszonylag unalmas állóvizét, amennyiben a több tízmillió elkötelezett támogatóval bíró amerikai elnök valóban új platformot indít el. Márpedig egyik vezető tanácsadója szerint épp ezt tervezi tenni.

15823225_10158415226795725_888546377672842942_n.jpg

Jason Miller, Donald Trump tanácsadója a Fox Newsnak nyilatkozta azt, hogy a Twitterről, Facebookról és még egy sor másik felületről száműzött elnök a közeljövőben saját szolgáltatással, platformmal rukkol elő.

Letiltották szinte mindenhonnan

Az Egyesült Államok korábbi elnökét még a capitoliumi ostromot követően tiltották le egy sor felületről, többek között az általa rendkívül kedvelt Twitterről.

Az ügy messze nem csak politikai jelentőséggel bírt, rengeteg kritika érte a közösségi oldalakat és az úgynevezett Big Tech urait, hogy a szólásszabadságot csorbítják akkor, amikor a világ egyik legjelentősebb vezetőjét erősen vitatott okokból letiltják a legfőbb kommunikációs felületekről.

Már több kezdeményezés is történt arra, hogy létrehozzanak a szólásszabadságot teljesen tiszteletben tartó alternatív közösségi oldalakat. Ezek hatékonysága azonban rendkívül korlátozott, zömében konzervatív influencerek és követőik regisztráltak rájuk, ám egyik sem tudott kiemelkedni a többi közül. Az egyik legígéretesebb platformot, a Parlert az Amazon lehetetlenítette el a szerverein keresztül.

Nem véletlen, hogy többen is pedzegették már az elmúlt hónapokban, hogy Trump akár saját közösségi oldalt is indíthatna, hiszen a még mindig elkötelezett és aktív több tízmilliós szavazótábora vélhetően komoly felhasználói bázist teremtene egy ilyen vállalkozásnak. Most először azonban már egy-két konkrétabb információ is elhangzott az esetleges Trump-platformmal kapcsolatban.

Saját oldalt készít

"Feltehetőleg 2-3 hónapon belül Trump elnök visszatér a közösségi oldalakra, mégpedig a saját platformján keresztül" - fogalmazott a Fox News műsorában az elnök szóvivőjeként is dolgozó tanácsadó. Jason Miller szerint a játszmát jelentősen felkavarja majd az új közösségi felület, mivel rengetegen várják azt a működőképes alternatívát, amire átjelentkezhetnek.

Sokkal többet nem közölt az elnöki tanácsadó, csak azt tette hozzá, hogy a Trump tulajdonban levő Mar-a-Lago-ban rengeteg informatikai csapat és számtalan cég is megfordult már különböző találkozókot.

"Ez az új platform hatalmas lesz, Trump több tízmillió embert tud majd átcsábítani oda"

- fogalmazott Miller.

Forrás: FoxNews