A 10 legjobb üzleti alkalmazás Iphone-ra

Ezekkel az applikációkkal könnyebbé és hatékonyabbá teheted a okostelefodon való munkavégzést. Az Iphone-t nagyon sokan használják személyes célokra, de az App Store-ban található alkalmazások helyt állnak az üzleti életben is. 

phone_otrain-970-80.jpg

Akár egy hatalmas vállalat alkalmazottja vagy, akár egy kisebb cég tulajdonosa, az Iphone applikációival jelentősen tudod növelni a munkád hatékonyságát. Ehhez viszont rá kell találni a megfelelő programokra, épp ezért választottunk ki a legjobbak közül 10-et, hogy segítsünk a döntésben. 

1. MailChimp

mailchimp-iphone-app-650-80.jpg

A MailChimp egy egyszerű applikáció, amely a cég emailes marketingjét bonyolítja. Könnyen használható, letisztult és kifinomult alkalmazás. 

Míg a weboldalán új email kampányokat állíthatsz be és indíthatsz el, az applikáció inkább egyfajta elemző eszköz, amivel az adatokat és statisztikákat lehet összevetni. A MailChimp megjeleníti a felhasználók százalékos arányát, akik rákattintottak, vagy megnyitották a kapott emailt - s ezzel segít a következő kampány beállításában. 

Az alkalmazásban megnézheted a levelezőlistán található adatokat, az új feliratkozókat és leiratkozókat, és lehetőséget ad arra is, hogy azokat csoportokba rendezd. A MailChimp kiváló email marketinges eszköz, s bár az applikáció korlátozott beállítást tesz lehető, azok is rendkívül fontosak és értékesek lehetnek a későbbi beállítások során. 

2. Adobe Reader

adobe-reader-iphone-app-650-80.jpg

A Reader egy kiváló alkalmazás, amivel a PDF fájlokat tudod megnyitni. Az applikációval könnyen importálhatod, változtathatod és exportálhatod az adott fájlokat. Az Adobe Readerrel beleírhatsz, kiemelhetsz, aláhúzhatsz, kihúszhatsz a szövegben, de adott esetben bele is rajzolhatsz, vagy szignózhatsz a fájlba. 

A változtatásokat követően emailben elküldheted a módosított verziót, illetve hozzáadhatod a Google Drivehoz, vagy a Dropboxhoz. 

3. PayPal Here

paypal-here-iphone-app-650-80.jpg

Valószínűleg már mindannyian találkoztatok a PayPallal. Az online fizetés rendszerében egy viszonylag új alkalmazás a PayPal Here. A népszerűségét elsősorban az Ebay-jel összekötött rendszerének köszönheti, most azonban a továbblépés érdekében a digitális világból a fizikális rendszer felé nyitnak. 

A PayPal Here-hez szükséges egy fizikai kártyaolvasó, amit a PayPal oldaláról lehet megrendelni. Ezzel a kifizetéseket akárhol tudod bankkártyával is intézni. 

4. CloudMagic

cloudmagic-iphone-app-650-80.jpg

A CloudMagic az egyik legjobb email kliens applikáció, ami rengeteg programmal kompatibilis: Gmail, Exchange, Yahoo, Outlook, iCloud, Google Apps, Office 365 és IMAP. 

Ezzel az alkalmazással több klönböző email fiókodat nyomon követheted, miközben különböző színekkel segít abban, hogy szét tudjuk azokat választani egymástól. A CloudMagicben több üzleti funkciót is összegyűjthetsz, hiszen integrálva van benne a Saleforce.com, a Zendesk, a Pocket, az Evernote, a Onenote és a MailChimp is. 

5. Splashtop Business

splashtop-iphone-app-650-80.jpg

Ez az alkalmazás lehetőséget nyújt ara, hogy a munkahelyi gépedhez hozzáférhess az Iphone-on keresztül. A rendszer segítségével láthatod a készüléken a számítógép képernyőjét, bármerre is jársz. A letisztult felületét könnyű használni, habár eleinte nem könnyű hozzászokni a sajátos billentyűzet és egér funkcióhoz. 

A Splashtop Business-szel könnyedén megnyithatod, futtathatod és szerkesztheted a gépeden levő fájlokat, miután a számítógépre is letöltötted az alkalmazást. Egy egyszerű beállítást követően egészen addig korlátlan hozzáférést biztosít, amíg mindkét gépnél biztosított a megfelelő internetkapcsolat.

Az adatvédelmi aggályok miatt a szoftver 256-os SSL titkosítást biztosít, amivel minden cég nélkülözhetetlen kellékévé nőtte ki magát. 

6. CamCard

camcard-iphone-app-650-80.jpg

A CamCard lehetővé teszi az új üzleti kapcsolatok, ügyfelek kontaktjainak a hatékony rendszerezését. Az applikáció a névjegykártya szkenner segítségével segíti az új üzleti kapcsolatok azonnal tárolását. 

Az alkalmazáson belül el lehet különíteni a személyes és munkahelyi kapcsolatokat, valamint azonnal névjegyzékbe rendezi a felvitt adatokat. A CamCard az Iphone kamerája segítségével képet készít a névjegykártyáról, amit okosapplikációként értelmez is, megkeresve azon a képet és a különböző adatokat. Amennyiben már találkozott az alkalmazás a bevitt adatok valamelyikével, akkor az új információkkal bővíti a meglévő névjegyet.

A CamCard segítségével könnyen küldhetsz és fogadhatsz is kontaktokat. Az alkalmazással generálhatsz QR-kódokat is, illetve rákereshetsz a közeledben levő profilokra is. 

7. Onavo Protect

onavo-protect-ios-app-650-80.jpg

Ez az applikáció abban segít, hogy biztonságban tudhassad az adataidat, amikor a neten szörfözöl és információkat osztasz meg. Az Onave Protect megóv a kártékony mobil weboldalaktól, és biztosítja a személyes adataid védelmét, amikor egy-egy oldalon megadod a bankszámla és hitelkártya adataidat. 

Az alkalmazás először egy alap profil letöltését kéri majd az Iphone-ra, ami minden adatot átírányít a cég védett szerveire. Ezek a szerverek azonnal jeleznek, ha bármi veszélyezteti az adatok biztonságát, és automatikusan blokkolja az ártalmas weboldalakat és egy védőhálót von a mobil adatforgalmad köré. 

8. LinkedIn

linkedin-iphone-app-650-80.jpg

A LinkedIn egy közismert üzleti közösségi háló, amellyel a családoddal, barátaiddal és kollégáiddal tarthatod a kapcsolatot. Az alkalmazás segítségével online önéletrajzot készíthetsz, amit kiegészíthetnek más egyének is értékelve a képességeidet, így biztosítva egy megbízható leiratot a potenciális üzleti partnerek számára. 

Ugyanúgy a cégek is létrehozhatnak maguknak oldalakat, üzleti kapcsolatokat, csatlakozhatnak csoportokhoz és növelhetik hírnevüket. 

9. Facebook Page Manager

facebook-pages-manager-iphone-app-650-80.jpg

A legnagyobb közösségi háló az üzleti élet jelentős szegmenseire is hatással van, talán a leggyorsabb és legegyszerűbb módját annak, hogy egy új üzlet, vagy cég online terjeszkedjen. A Facebook segítségével elérheted ügyfeleidet, kiválaszthatod célközönségedet és képviselheted magadat online a Facebook oldalad segítségével. 

A Pages Manager segítségével az oldalad frissítheted bejegyzésekkel, képekkel, miközben azonnali adatokat és statisztikákat nyerhetsz az oldalad látogatottságáról, visszajelzéseiről. 

10. Percentage Calculator

percentage-calculator-iphone-app-650-80.jpg

Ez az applikáció mindössze egy dolgot csinál, de azt nagyon jól. Az alkalmazás segítségével a több matematikai műveletet követően százalékokat számít. Egyaránt dolgozik negatív és pozitív számokkal, nyolc különböző funkcióval kalkulálja ki a szükséges százalékokat. 

 Amennyiben Budapesten keres exkluzív irodát, kattintson ide!

Forrás: Techradar