14 dolog, ami minden sikeres emberben közös

A Forbes újságírója  több száz interjú után úgy döntött, összegzi azokat a közös pontokat, amelyek minden általa ismert sikeres emberben megtalálhatóak.

stevejobscloseup.jpeg

1., Tudják, hogy mikor maradjanak és mikor lépjenek tovább.

 Egy sikeres ember mindig tudja, hogy mikor kell alkalmazottakat váltani, mikor kell céget indítani, vagy éppen eladni. Jó intuíciós érzékünk van és nem félnek nehéz döntéseket hozni.

2., Többet tesznek, mint amit elvárnak tőlük.

 Mindössze csak iránymutatásként tekintenek a munkahelyi utasításokra. Amikor elvégezték a kötelező feladataikat, mindig több és nehezebb kihívások elé állnak. Olykor azokat a feladatokat választják, amelyeket senki más nem vállal, hogy így váljanak igazi csapatjátékossá.

stevejobscloseup.jpeg

3., A végső siker érdekében, képesek elbukni.

 Minden sikeres ember tudja, hogy legtöbbször több a kudarc, mint a siker. Megtanulják, hogy miként lehet a bukásokból tanulni, hogy később jobb döntéseket tudjanak hozni a siker felé vezető úton. Míg sokan feladják egy esetleges kudarc után, a sikeres emberek kitartanak.

4., Tudják, hogy ők a saját szerencséjük kovácsai.

A szerencse abból származik, hogy magunk pozicionálása elé a kemény munkát helyezzük. Az ember nem véletlenszerűen lesz szerencsés, és ezt a sikeres emberek tudják. A szerencsét arra használják, hogy még több szerencsét szerezzenek vele.

5., Olyan célokat tűznek ki maguk elé, amelyeket meg tudnak valósítani.

 A sikeres emberek felkelésükkor már megtervezik a napjukat, míg a sikertelenek csak kapkodnak, hogy mit kellene elvégezni következőnek. Nagyon fókuszálnak a céljaikra, amelyek elérhetőek és igazíthatóak a saját képességeikhez. Tudják, hogy mibe érdemes belefektetni az erőfeszítéseiket, elkerülve saját gyengeségeiket.

lebron-james-heat.jpg

6., Vállalják a felelősséget önmagukért és tetteikért.

 Nem hárítják másokra a rájuk bízott munkát. Ehelyett maguk próbálják megtalálni a megoldásokat, kihasználva a rendelkezésükre álló eszközöket. Ha hibáznak, azt belátják és azonnal gondolkozni kezdenek azon, hogy miben fejlődhetnének legközelebb, hogy ne kövessék el kétszer ugyanazt a hibát.

7., Ők hatnak másokra ahelyett, hogy rájuk hatnának.

 A sikeres emberek nem várják meg, míg a gazdasági trendek hatással lesznek rájuk. Ők azok, akik ezeket a trendeket megalkotják és beindítják a folyamatokat.

8., Képesek alkalmazkodni a piaci változásokhoz.

 A sikeres emberek hajlandóak magukat újraprogramozni, hogy így alkalmazkodjanak az aktuális üzleti világhoz. Megértik azt, hogy ha leragadnak és figyelmen kívül hagyják a változásokat, lemaradnak. Folyamatosan újabb és újabb ötletekkel rukkolnak elő, keresik a következő nagy fogást és új készségeket sajátítanak el.

mikrofon.jpg

9., Hatásosan tudják kommunikálni a történetüket.

 Ha odamész egy sikeres emberhez és megkérdezed arról, hogy mivel foglalkozik, akkor ő képes mindent elmondani tömören. Tudja magáról, hogy kicsoda, mivel foglalkozik és mindezt magabiztos testtartással és rendkívül meggyőzően tudja előadni.

10., Megfelelő kérdéseket tesznek fel megfelelő embereknek.

 A sikeres emberek tudják, hogyan kell megoldani a felmerülő problémákat azzal, hogy rákapcsolódnak a hálózatra. Tudják kit kell hívni, vagy kinek kell emailt küldeni, ki az az ember, aki tud válaszolni a felmerülő kérdésekre. Mindig a legtökéletesebb kérdést teszik fel, s mindig készek segíteni a másiknak a megfelelő válaszért cserébe.

11., Élethosszig tartó tanulók, akik képesek kilépni a saját komfortzónájukból.

 Miközben a legtöbben azt gondolják, hogy az egyetemi éveket követően véget ér a diákélet, a sikeres emberek továbbra is tanulók maradnak. Folyamatosan új dolgokat sajátítanak el, és új tapasztalatokat szereznek. Nem félnek új tevékenységeket kipróbálni.

oprah-magazine_chris-craymer_smaller.jpg

12., Tudják magukról, hogy kicsodák és hol a helyük a világban.

 A sikeres emberek magabiztosak, és képesek önmagukat ugyanúgy irányítani, mint másokat. Van látásuk és küldetés tudatuk, és azt keresik, hogyan valósíthatnák meg azokat. Tudják azt is magukról, hogy hova nem tartoznak, és nem pocsékolják el az idejüket olyan dolgokra, amelyekben nem jók, vagy nem elégedettek.

13., Jobban izgatja őket a sikerhez vezető út, mint a meggazdagodás.

 A sikeres emberek figyelmen kívül hagyják a gyors meggazdagodás kliséit. Arra fókuszálnak, hogyan lehet kemény munkával, kockáztatással és kreativitással egy felfelé ívelő karriert építeni. Az akadályok ellenére élvezik az utat, mert olyasmit csinálnak, ami értelmet ad az életüknek.

14., Alkotnak ahelyett, hogy csak fogyasztanának.

 Miközben a legtöbb ember azzal van elfoglalva, hogy az emailjeit olvassa, TV-t nézzen és podcastokat hallgasson, a sikeres emberek új eszközöket alkotnak, prezentációt készítenek és további ötleteken agyalnak. Ők azok, akik olyan dolgokat alkotnak, amelyekre a többi embernek szüksége van, ahelyett, hogy a másik oldalon állnának és csak fogyasztói lennének ezeknek a dolgoknak.

Ha van szerinted olyan tulajdonság, ami ebből a felsorolásból hiányzik, írd meg kommentben!

Ha irodát keresel Budapesten és környékén, nézd meg a Property Solution Group kínálatát!

 Forrás: Forbes