Hihetetlen csodák: 228 órát töltött a romok alatt, élve húzták ki - nem ő az egyetlen

Túlzás nélkül az egész világot megrázták a Törökországban és Szíriában történt földrengések. S miközben a számtalan halálos áldozat miatt rengetegen gyászolnak, minden létező előzetes várakozásra rácáfolva 8-9 nap elteltével is kerülnek elő életben maradt emberek a romok alól. 

Ha valaki eddig nem hitt a csodákban, ezután egészen biztosan fog. Hiszen, ami a törökországi és szíriai mentési munkák során történik nap mint nap, az kész csoda. Előzetes várakozások szerint már a földrengést követő harmadik napon pár százalékra csökkent annak az esélye, hogy bárki is élve előkerüljön a romok alól. Ehhez képest, nemhogy a harmadik, negyedik napon, de

még a nyolcadik-kilencedik napon is találnak túlélőket az összedőlt házak alatt. 

Egy nő például 228 órával a földrengések után menekült ki a romok alól, első kérdése pedig az volt: "Milyen nap van ma?" Ela két gyermeke is túlélte a természeti katasztrófát,. Elsőként vizet kért a hatóságoktól, ám mindenek előtt az orvosi személyzetnek kellett megvizsgálnia. 

Szerdán pedig egy olyan videót tett közzé Törökország Nemzetvédelmi Minisztériuma, amely egy 77 éves asszony kimentéséről szól, ő 212 órát töltött a betontömbök fogságában. Fatma Gungort a saját családja várta a helyszínen, hogy megmenekülését követően meg tudják ölelni. 

Ugyancsak szerdán történt, hogy egy 45 éves nőt 222 óra elteltével húztak ki a törmelékek alól Kahramanmaras városában. A mentőalakulatok arról számoltak be, hogy még ennyi idő elteltével is hallanak segélykiáltásokat a mélyből. 

Szintén ebben a régióban egy 35 éves nőt 205 órán keresztül temették be otthonának falai, mégis életben maradt a lehetetlen körülmények között. 

Csak kedden ebben a városban két testvért, két férfit és egy nőt mentettek meg a földrengés nyolcadik napján. 

Szakemberek szerint

egészen elenyésző az esélye, hogy egy ember 100 óránál tovább életben tudjon maradni a romok alatt,

különösen a téli időszakban. Ennek viszont bőven a dupláját élték túl a tegnap és ma előkerült szerencsések. 

Mint ismeretes, Törökországban és Szíriában magyar mentőalakulatok is aktívan kivették a részüket az embermentésből, legalább 32 személyt sikerült kimenteniük a romok alól. Volt olyan kislány is, akiről már a helyi hatóságok lemondtak, a magyar kollégák viszont 10 órányi kemény küzdelem árán mégis meg tudták menteni az életét. Nem egy kisgyermek is a magyar mentősöknek köszönheti az életét, akiket Magyarországon valóságos hősként fogadtak a honfitársak.