See EU later: angol humorral búcsúznak a britek az uniótól

Miután a brexitről szóló döntést négy évnyi huzavona után Nagy-Britannia végrehajtotta, a szigetország a legkülönfélébb módon igyekszik feldolgozni a történelmi változást. A távozáspártiak ünnepelnek, a maradáspártiak sajnálkoznak, a legjobb reakció viszont az angol humorban rejlik. Brexit-viccekből válogattunk. 

20191103-monty-python-silly-walk-afp-620x451.jpg

Viccek

Mit mond Britanni a kereskedelmi partnereinek? 

See EU later. 

A Bond filmek ezentúl 30 százalékkal hosszabb ideig tartanak majd, mert sokkal szigorúbban ellenőrzik majd az útlevelét, ahogy a különböző egzotikus európai országok között utazgat. (Ben)

Én a maradás mellett voksoltam, de nem csak politikai okok miatt, hanem mert az anyám Spanyolországba költözött, és azt szerettem volna - ha ott is marad. (Leo Kearse)

Mennyi hely szabadul fel az Európai Unióban Nagy-Britannia távozásával?

Pontosan 1GB.

A Brexit miatt úgy elszállnak majd az árak Nagy-Britanniában, hogy kétszer annyit spórolnak meg azzal, hogy nem járnak fogorvoshoz. (Conan O'Brien)

Azt próbálta már, hogy 2016-ot kihúzza, vár 10 másodpercig és aztán visszadugja? (Dongwon)

A Brexit az, amikor az Egyesült Királyság egy este lerészegedik, és véletlenül kikövet Európát a Facebookon. (Leo Kearse)

A Brexit után úgy megváltozik az élet, hogy amikor a rapper 50 Cent elindul Amerikából, akkor mire az Egyesült Királyságba ér 10 ezer font lesz belőle. (Frederik Reuter)

Miért szeretik az angolok annyira a teát? 

Because tea leaves.

Hallottátok már Boris Johnson kedvenc hip hop albumát? Az a neve, hogy "Straight Outta Europe"

A viccek után pedig jöjjön néhány mém: 

Egy-kettő egészen találóan foglalja össze a brexit-szavazás utáni káoszt:

 

 Nem csak a Brexit tárgyalások rekedtek meg, hanem még Theresa May autójának ajtaja is, amikor éppen Merkellel tárgyalt a Brexit tárgyalások megrekedéséről.

 Na, most akkor van Brexit, vagy nincs Brexit?

7366280dc393ce115045c20decc887a9.gif