Eleged van a kudarcokból? Ezen az 5 dolgon változtass!

A sikernek és a sikertelenségnek rengeteg oka lehet, ám a szakértők és elemzők a munkahelyi eredményességet tekintve néhány sarkalatos pontra fel tudták hívni a figyelmet. Ezen az öt dolgon változtass ahhoz, hogy sikeresebb tudj lenni az életed minden területén!

960x.jpg

1., Ha valami nem megy, próbáld máshogy!

Sokszor az ember ugyanazt a módszert ismételgeti, és azt várja, hogy egyszer váratlanul végre a kívánt eredmény következik be. Albert Einstein szerint az tekinthető őrültségnek, ha valaki ugyanazt a dolgot csinálja, de más eredményre számít.

Valljuk be őszintén, sokan vagyunk úgy, hogy a türelmes várakozással igyekszünk elérni azt, hogy 2 plusz 2-ből végül 5 legyen. Pedig az egyenlet egyszerű: ha ugyanazt teszed, ugyanolyan eredményt kapsz. Ha mást szeretnél, változtatnod kell a metóduson.

2., Ne mondj mindenre igent!

Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy az „igen” csak az érem egyik oldala. A másik oldalon pedig valamire nemet mondunk. Ha igent mondunk a folyamatos túlórákra, akkor a másik oldalon nemet mondunk a családunkkal együtt töltött több időre. Nyilván az embernek sokszor nincs választása, de ha mégis van, akkor minden „igen” mögött lássuk meg a „nem”-eket.

Bátran merj „nem”-et mondani. A Kaliforniai Egyetem kutatása kimondta, hogy azok az emberek, akik nehezen mondanak nem-et, sokkal több stressztől, kiégéstől és depressziótól szenvednek. És a formula fordítva is működik: ha nemet mondasz, akkor felszabadul az időd valami másra, hogy arra mondj „igen”-t.

3., Ne kételkedj magadban!

Érdekes tanulmányt közölt a Hewlett-Packard, azt írják, az álláshirdetéseikre csak olyan nők jelentkeztek, akik 100 százalékban megfeleltek a kritériumoknak, míg a férfiak már akkor is jelentkeztek, ha csak a 60 százalékának feleltek meg.

Ebből a kutatásból is látszik, hogy sokan nem vagyunk eléggé magabiztosak, pedig sokszor ez kell az áttöréshez és az előrelépéshez. Az a kulcs, hogy higgy önmagadban. Ha csak színleled az önbizalmat, nem jutsz előrébb.

4., Ne halogasd a dolgokat!

A változás nehéz, az előrelépés is nehéz. Sok esetben pedig kerüljük a nehéz dolgokat. Találó erre a szituációra a közmondás: Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Mivel a holnap sosem jön el, hiába ígérgetjük magunknak, hogy ezt és ezt később majd megcsináljuk.

Ha áttörést akarsz, akkor feszülj neki a nehéz dolgoknak, és gyűrd le az akadályokat.

5., Ne gondold, hogy majd magától változnak a dolgok!

Könnyű azt gondolni, hogy kellő idővel és megfelelő türelemmel majd a környezetünk egyszer csak gondol egyet és megváltozik. „Majd a főnököm látja a munkámat és ad fizetésemelést”, „majd a kollégáim rájönnek, hogy nem passzolhatnak át nekem minden feladatot”. Ne maradj csendben, ne húzódj a háttérbe, ne törődj bele a helyzetbe!

Legyél proaktív, és vállald a felelősséget.

 

Ha irodát keresel Budapesten, itt megtalálhatod a legjobb ajánlatokat!