Felhőváros, vagy úszó hotelszoba: mi vár ránk a jövőben?

Legyen szó egyetemről, lakóparkról, hotelről, vagy irodáról - a jelen mérnökei elképesztő megoldásokkal állnak elő a jövő építményeit illetően. 

151102160426-world-architecture-festival-cloud-city-super-169.jpg

Felhőváros (Kazahsztán)

A "felhőváros" címszóval fényjelzett építészeti remekmű ötleteit a felhők formáiból merítették. A Kazahsztáni Építész Egyesület által bemutatott terveken szereplő komplexum az alkotók szerint a békés égbolt és a nyugalom szimbóluma.

A 280 méter magas épület 65 emelet magasban található. Egy 'felhőben' 9 emelet található, amelyeken hoteleket, apartmanokat és irodákat létesítenek. A szintek közötti nyitott tereken rekreációs célokra alakítják ki. 

A megfizethető doboz (Kazahsztán)

A "megfizethető doboz" fejlesztésével kifejezetten azokat célozták meg, akiknek viszonylag kevés a jövedelmük és a háztartásra fordított anyagi keretük. A kivitelezők három fontos szempontot határoztak meg: a komplexumnak környezetbarátnak kell lennie, rendelkeznie kell parkolóval és alacsonyan kell tartani a költségeket. 

A Kínai Zöld Csatorna Múzeum (Kína)

A leghosszabb mesterséges csatorna a Kínai Nagy Csatorna, amely még az i.e.-i 5. században készült 2000 kilométer hosszan. A Kínai Zöld Csatorna Múzeum a csatorna történetéről szóló kiállításoknak a színhelye. Az épület a csatorna mentén fog elhelyezkedni, Zhongbei városánál. A folyó felé lógó komplexum 666 méter hosszú kiállító helységgel rendelkezik, amelyben lépcső vezet a tetőn kialakított kertbe. 

Úszó lakosztály (Olaszország)

Az úszó lakosztályokat a jövő hotelszobáiként definiálják. A 25 négyzetméteres vízen úszó helységben található egy hálószoba, egy fürdő és egy kinti terasz is.

Konya Élelmezési és Mezőgazdasági Egyetem (Törökország) 

Az oktatási intézmény három különböző zónára van felosztva: egy oktatási és kutatási zóna, egy közösségi zóna és egy 'techno-city'. A komplexumban számtalan füvesített tető, napelem-csoport és esővízgyűjtő-hálózat van kialakítva.  

A Víztározó irodaház (India)

A Víztározó névre keresztelt irodaház kivitelezője India ősi gyűjtőmedencéiből merítette a kialakításának ötletét. A hatalmas víztározó az épület közepén helyezkedik el. Az építmény alapanyaga a közelben található speciális homokkő. A Víztározó elnyerte a Jövő Irodája díjat. 

Ha a jövőben irodát szeretne bérelni, kattintson ide!