Így öltözz fel a következő állásinterjúdra!

Az, hogy mit viselsz az állásinterjúdon sokkal fontosabb, mint gondolnád. Hogy miért? Akár tetszik, akár nem -  a megjelenésed az első, ami feltűnik az embereknek és a munkaadóknál az első benyomás komoly szerepet játszik a végső döntés meghozatalában. 

0x600.jpg

Nézz utána az adott iparág/vállalat dresszkódjának!

Ha van ismerősöd az adott cégnél, érdeklődj az ottani környezet és szokás felől. Hívd fel a recepcióst, vagy a HR-eseket, hogy mit tanácsolnak az öltözködés területén. Még ha egy cég egyszerűbb viselettel is megelégszik, sosem árt az interjúra megfelelően felöltözni. Sosem tudsz túl elegánsan felöltözni egy interjúra.

0x600_8.jpg

Szánj elég pénzt a tökéletes megjelenére!

Az iparághoz és a vállalathoz mérten szerezz be megfelelő, professzionális és természetes kényelmes ruházatot. Amennyiben van rá lehetőséged, érdemes azokat megvásárolni, mert még később is jól jöhetnek, ha esetleg további interjúkra leszel hivatalos. 

Megéri az extra kiadást, hiszen sikeres interjú esetén úgyis rengeteg alkalmad lesz azokat hordani. Nem mindig veszik észre az emberek, hogy mennyire patentul vagy felöltözve, de az mindig feltűnik, hogyha nem. Megéri a befektetést ez az előny.

0x600_2.jpg

Szerezz be egy megfelelő, kényelmes, munkába használható cipőt!

Ne hanyagold el a lábaidat! Lehet, hogy van egy jó szabású, szép ruhád, de ha a cipőd rongyos és kényelmetlen - azt megsínyli az egész megjelenésed. Nem kell egy vagyont költeni rá, gondolja arra, mennyiszer fogod használni, ha munkába mész.

A hölgyek vehetnek alacsony szárú, konzervatív és kényelmes lábbelit, míg a férfiak beszerezhetnek egy pár mokaszint és fűzős cipőt is. Fontos arra figyelni, hogy a cipő ne törje fel a sarkakat. 

0x600_3.jpg

Legyen a ruhád jószabású, és makulátlanul tiszta!

Ne legyen gond, hogy magadra szabatod a ruháidat. Jobban és magabiztosabban fogod érezni magad, hogy ha a tökéletesen áll rajtad az öltözeted. Megéri elvinni a tisztítóba, hiszen az is óriásit tud dobni a kinézeten.

0x600_4.jpg

Teszteld le az öltözeted!

Minden bizonnyal vásárlás előtt felpróbálod a ruhát, de tölts egy kis időt otthon is azzal, hogy magadra öltöd az újdonsült termékeket. Győzödj meg róla, hogy kényelmes bennük járni, vagy ülni. Gyakorold be a mondanivalódat úgy, hogy közben rajtad van az állásinterjúra vásárolt kollekció.

0x600_5.jpg

Ne viselj túl sok parfümöt, vagy más erős illatanyagot!

Talán meglepően hangozhat a fenti tanács, de előfordulhat, hogy az illető allergiás, vagy érzékeny az erős illatokra, s ha nem akarsz az első pillanatban a padlóra kerülni, óvakodj ezektől. 

0x600_6.jpg

A kiegészítők fontosak!

A kiegészítők nagyon fontosak tudnak lenni, akár férfiról, akár nőről van szó. Gondosan figyelj arra, hogy a cipőd ki legyen fényesítve, és legyen rajtad egy szép öv. Ne hordjál túl sok ékszert - ne legyen azok túl nagyok, zavaróak és fényesek. A férfiak számára a nem túl gigantikus és csillogós óra, valamint egy gyűrű kiváló megoldás lehet. Profinak kell kinézned, hogy ne legyen kérdés, kire essen a végén a választás. A hölgyek számára a semleges színű körömlakkot és a mérsékelt sminkhasználatot javasolják a szakértők. 

0x600_7.jpg

Figyelj a testtartásodra és testbeszédedre!

A határozott testtartás és kézfogás fontos. A testbeszéded hozzátartozik a megjelenéshez, ezért nagyon oda kell rá figyelned.

0x600_9.jpg

A higénia legalább annyira fontos, mint az öltözet.

A hajad legyen tiszta, és a körmeid pedig ápoltak. Tökéletesen kell kinézned tetőtől talpig!

0x600_1.jpg

Öltözz igényesen akkor is, ha már megkaptad a munkát!

Ha már van munkád, mindig aszerint öltözködj, amilyen pozícióba vágysz, s ne aszerint, amibe éppen vagy. Ne a kollégák határozzák meg az öltözködésed, hanem a feletteseid, ha a feljebb szeretnél lépni!

Kimaradt valami a felsorolából! Írjátok meg kommentben, mi kell ahhoz, hogy tökéletes legyen a megjelenésed a nagy napon!

Ha irodát keresel Budapesten és környékén - nézd meg a Propery Solution Group elsőosztályú kínálatát.

Forrás: Forbes